STICHTING NOORANI ISLAMIC RESEARCH INSTITUTE

Copyright © Stichting NIRI sinds 2010      Privacy

Ontwerp website door Stichting NIRI       Studievoorwaarden  

Een tweede kans, professionele beroepsopleidingen als thuisstudies met een praktijkgerichte aanpak

Opleidingen

Een juridisch adviseur is een jurist die, al dan niet als zelfstandig ondernemer, opdrachten aanneemt van bedrijven, particulieren of overheden op specialistisch gebied. Juridische adviseurs kunnen specialist zijn op een bepaald rechtsgebied en profileren zich daar dan mee. Zij werken veelal op bepaalde afgekaderde rechtsgebieden zoals het ondernemingsrecht, privcay, de ruimtelijke ordening of het financieel recht. Abusievelijk wordt daarom wel gemeend dat het verschil met de advocatuur er in bestaat dat de advocaat gespecialiseerd is op het gebied van het procesrecht en de juridisch adviseur inhoudelijk gespecialiseerd. Dit is echter een misvatting, temeer daar in de advocatuur al vele decennia sprake is van verregaande specialisatie, terwijl sommige juristen ook zelfstandig procederen.


OVERZICHT OPLEIDINGEN OP MBO EN HBO NIVEAU

Juridische opleidingen

Juridisch Adviseur op Hbo-Ad niveau

Als Juridisch adviseur bent u op de hoogte van de belangrijkste aspecten van het Nederlands recht en kunt u deze toepassen. In een adviestraject met een klant weet u waar u terecht kunt voor het uitzoeken van vragen en kunt u wetboeken hanteren en lezen. Op het gebied van goederenrecht, verbintenissenrecht, ondernemingsrecht en arbeidsrecht kent u het Nederlands recht of weet u waar u de juiste informatie kunt vinden.


WAT LEER JE TIJDENS DEZE ONLINE STUDIE?

Onderneming en recht, Eenmanszaak, Stille en openbare vennootschap, algemene vraagstukken rechtspersonen, Oprichten en organen NV en BV, Concernverhoudingen, Kapitaal en vermogen, Effectenrecht, Beschermingsmaatregelen, Fusie en splitsing, Verenging, Coöperatie en onderlinge waarborgmaatschappij, Stichting, Geschillenregeling, Bestuursverslag en jaarrekening, Ondernemingsraad, Europese rechtsvormen, Faillissement en surseance van betaling.


Cursusduur: 6 maanden (10 lessen). Studeren aan de hand van onze lesplanner.

Een Virtual Classroom les duurt: 3 uur

Voorbereiding per les: 3 - 5 uur

Donatie: € 750,- ineens of 6 termijnen van € 135,-. Dit is exclusief de examenkosten van de Associatie voor Examinering.

Studieboek: € 80,-

Vooropleiding: geen, advies algemene ontwikkeling op Mbo niveau

Start: februari en september

Studiebegeleiding: Virtual Class onder leiding van een docent die lesgeeft via een live verbinding

Inschrijven

Voordelen van thuis studeren

EXAMENS bij de Associatie voor Examinering voor een erkend diploma, dit is dichterbij dan je denkt.