STICHTING NOORANI ISLAMIC RESEARCH INSTITUTE

Copyright © Stichting NIRI sinds 2010      Privacy

Ontwerp website door Stichting NIRI       Studievoorwaarden  

Deze gratis opleiding is voor degene die de basiskennis van de islam wil leren

Certified Professional in Shari’ah

Algemene informatie

Shari’ah onderging fundamentele ontwikkeling, te beginnen met de regering van de kaliefen Hazrat Abu Bakr (632-634) en Hazrat Umar (634-644) voor soennitische moesliems. Sindsdien hebben veranderingen in de islamitische samenleving een voortdurende rol gespeeld in de ontwikkeling van de Shari’ah, respectievelijk die takken in fiqh (jurisprudentie) en wetgeving.


Doelgroep: business service consultants, maar ook een ieder die zich wil verdiepen in de islamitische wetenschappen.


Opleidingsprogramma op bachelor niveau

Certified Professional in Shari’ah (CPS) is gericht op het verstrekken van de blootstelling aan het islamitische Shari’ah (Qur’aan en Ahadith), kennis en perspectieven. Het programma is ontworpen om tegemoet te komen aan de mensen van alle achtergronden en begint met de fundamentele leer van de islam en geleidelijk bouwt het voort op deze kennis door de rijke intellectuele erfenis van de islam voor de huidige samenleving. Ook wordt in sommige modulen een vergelijking gemaakt met het westerse rechtssysteem en het international business support.


Dit professional bachelor programma duurt minimum 18 maanden en heeft een maximum van 24 maanden voor voltooiing.

Studenten zijn gebonden aan de studievoorwaarden van SNIRI om studiebegeleiding te kunnen krijgen op het moment van acceptatie.


Onderwijsvorm

Deze opleiding is een action learning methode en als E-Learning aangeboden. Je bestudeert aan de hand van de lesplanner, de opgegeven boeken en ander aanvullend studiemateriaal. Deze aanvullend studiemateriaal bestaat uit Powerpoint, A/V en artikelen van gebeurtenissen in de wereld samenleving. Deze artikelen dient je te becommentariëren met het geleerde in de lessen. Afhankelijk van het studieprogramma worden seminars voor professionalisering georganiseerd. De cursist CPS volgt als E-learning de volgende modulen. Daarnaast worden seminars georganiseerd waarbij deelname van de cursist verplicht is.
Toelatingseisen: 18 jaar en ouder, denk- en ontwikkelingsniveau op Mbo-4